Tuesday, 13 October 2009

ご馳走~special meal~

最近、ガスの火でご飯を炊くことが小さなマイブーム。10分弱火、1分中火、10分蒸らして、また1分中火、そして5分蒸らす。この手間の過程がご飯を美味しくさせる。炊飯器はボタン一つ押せば、それなりにおいしいご飯を作ってくれる。
なんでも、手間をかけたものは身に付く。
そして、次のステップ。食事は誰とどんな雰囲気で食べるかが大切なスパイスになると思う。

スパイス、この言葉から連想するのは、風味絶佳 sugar and spice;山田詠美’

Recently, it is a small  my boom to cook rice by the fire of the gas. 1.low flame for ten minutes. 2.medium flame for 1 minute. 3. steam for ten minutes. 4Again medium flame for 1 minute. 5. steam for 5 minutes. Coming up:p This process makes rice delicious. Of course, a rice cooker makes delicious meal. But the process of cooking makes the dish more delicious. The one that time is spent adheres to the body.
And next step. Eating other party. It is really important spice. The word spice reminds me of one story one writer. ‘Sugar and Spicehttp://www.youtube.com/watch?v=flwUaockD6Q&feature=related’‘Yamada emi’

useful tool!

No comments: